muziek verhaal interview boeken info LemonTree
 
.
 
In 2016 was ik bij Robert Jan Stips thuis voor een interview met fimopnamen.
De korte documentaire  rondom het drievleugel-concert en een terugblijk naar Supersister
van Jos Eilert was bedoeld voor VPRO's  Vrije Geluiden,
maar is bij mijn weten nooit uitgezonden.
De documentaire is wel op de website van VPRO's Vrije Geluiden geplaatst.
De embedded versie staat hierboven.
Dank VPRO.Met de audiotape van het lange interview met Robert Jan Stips, aangevuld met muziek van hemzelf, Supersister, Sacha van Geest, Soft Machine  en Erik Satie, heb ik voor de Concertzender waarvoor ik indertijd programm's verzorgde, een twee uur durende special gemaakt. Die uitzendingen zijn te beluisteren via de site van de Concertzender.

DEEL 1
5 Juli 2015 was een erg warme dag. Dat ondervond Robert Jan Stips ook.  Hij speelde in het Beauforthuis in Austerlitz drie vleugels min of meer tegelijkertijd: een Steinway, een Fazioli en een Bechstein, elk met een eigen klankkleur.
Op de drie vleugels, opgesteld in een driehoek speelde hij het complete werk van de eerste drie lp’s van zijn oude band Supersister. Het concert werd opgenomen en verscheen op 27 maart 2016 op cd en dvd.
Ter ere daarvan werd het concert nogmaals uitgevoerd, nu onder minder warme omstandigheden, maar wel met een warme ontvangst.
Al met al was het reden genoeg om met Robert Jan Stips eens terug te kijken naar de periode met Supersister. Bij hem thuis sprak ik uitgebreid met hem over Supersister, muziek en natuurlijk ook het concert met de drie vleugels. Daarbij werden we onderbroken door zijn uit school komende kinderen en een konijn dat uit zijn hok ontsnapte. Dat konijn wist alles van Supersister, want zo’n actie past precies in het beeld van de groep. Waarom? Dat hoort u terug in twee uitzendingen van Popart. Het interview wordt afgewisseld met muziek van Supersister, Soft Machine, Erik Satie, Sacha van Geest en – in deel twee – ook met veel muziek van het drievleugelconcert.
link

DEEL 2
Deel twee van de special rondom Supersister. Het interview met Robert Jan Stips wordt afgewisseld met muziek van Supersister, Sacha van Geest. In dit deel ook met veel muziek van het drievleugelconcert; uitgebracht onder de naam: Present to the Highest Pudding.
link