Example
UndertheLemonTree: achter de boom
Info & disclaimerInformatie

Rond mijn twaalfde werd ik gegrepen door Muziek. Of ik greep haar, dat weet ik niet meer. Wel was er een vonk die oversloeg. Tot op de dag van vandaag vonkt het nog aardig. Jarenlang heb ik geluisterd, gelezen, verbanden gezocht, geleerd. Mijn muzikale denkraam is er een van de ruimte en niet meer die van het raam in de schoolklas waar het allemaal begon. Met al die kennis in het hoofd moest ik gewoon iets doen. Delen is leuker dan alles voor jezelf te houden. Het resultaat is deze website.

In Under the LemonTree schrijf ik verhalen over muziek. Omdat een mening altijd gekleurd is zijn al die verhalen subjectief, maar aan de andere kant openen ze bij de lezer(es) misschien een raam of beter nog een oor. De diverse stijlen en stromingen zetten hopelijk aan om ook eens buiten het hok te luisteren.

De LemonTree bestaat uit een boom en wat zijtakken. De boom bestaat uit een groeiende reeks albums en het – vaak lange - verhaal daarachter. Daarin de geschiedenis en vaker wel dan niet bijzondere feiten.
Een grotere zijtak is de in dit kader passende "lemons". De urgentie om in korte tijd meer aan de boom toe te voegen nam in rap tempo toe. De lijst met nog te schrijven verhalen is lang, net als het aantal albums dat stond te dringen. De oplossing bleek simpel.

Alle verhalen worden door mijzelf geschreven. Daarbij gebruik ik mijn eigen muziekarchief, krantenknipsels, boeken, cd-boekjes, artikelen op het internet, etc. Helaas blijkt vaak dat verhalen of feiten in die bronnen niet kloppen/matchen of anders geïnterpreteerd zijn/worden. In die gevallen kies ik voor wat mij het meest logisch lijkt. Citaten worden in de tekst of onderaan de pagina vermeld.

Bovenaan rechts vind je ander werk van mij. Een tweede, separate (je verlaat deze site) hoofdader is: Little Umbrellas, mijn site over Frank Zappa. Dat is mijn leermeester; Zappa heeft mij het meest beïnvloed. Daarnaast een mini-site over Supersister, de Nederlandse band die mij aan het muzikale hart ligt. Hetzelfde geldt voor Soft Machine.

Wie is dan die Paul Lemmens? Dat is iemand die houdt van zijn familie, van trailrunnen, graag filosofeert met kinderen, jongeren, volwassenen en het leuk vindt zich creatief te uiten. Ik probeer wat basgitaar te spelen.
Ik heb jarenlang geschreven voor Black Page, hét Nederlandstalige Zappablad. Bijna acht jaar lang was ik programmamaker voor de Concertzender met, onder de paraplu van Crosslinks, drie programma’s: Popart, Vrije Radicalen en – kort maar krachtig: Mélange du Jour. Voor Esoteric Records schreef ik de liner notes voor alle Supersister cd-re-releases.

En dan nu: muziek! Veel plezier met lezen en muziek ontdekken.

Disclaimer

Deze site en onderliggende sites hebben geen enkel commercieel belang. Er wordt door mij niets gekocht of verkocht.

Op deze en onderliggende sites staan plaatjes en foto's. Deze worden gebruikt om het artikel te illustreren. Mocht iemand bezwaar hebben tegen het gebruik hiervan, laat het mij even weten, dan haal ik ze zonder probleem weg. Het is namelijk niet mijn bedoeling iets of iemand te benadelen.

This website and those listed below are not, in any way, commercial in their nature. They are not used for buying or selling products or services..

On the websites below there are various images. These are used to illustrate the article. If you have any reason to complain about the use of an image, contact me and I will remove it without discussion. It is absolutely not my intention to offend or misuse material.

 
website en ontwerp: Paul lemmens for LemonTree Productions © 2012-2024
grote foto: © Luuk Lemmens