boek
SUPERSISTER: LOOKING BACK, NAKED
Dé biografie voor wie alles wil weten over Supersister!
Geschreven door Fred Baggen

In december 2020 is verschenen  de rijk geïllustreerde, complete biografie van de progressieve nederpoplegende Supersister. Een boek waar liefhebbers van Nederpop – en de betere popmuziek in het algemeen – menig uurtje leesplezier aan zullen beleven. Van kaft tot kaft vol met feiten en weetjes over (niet alleen de muziek van) Supersister, anekdotes en herinneringen van nauw bij de band betrokkenen, tussen de regels een globale geschiedenis van de popmuziek in Nederland, nooit eerder gepubliceerde foto's… Kortom: een must-have voor in jouw boekenkast!

Begonnen als schoolbandje The Blubs, door slagwerker Marco Vrolijk opgericht in 1964, waarvan verder deel uitmaakten Robert Jan Stips (piano, zang, mondharmonica, tamboerijn), Gerhard Smid (klarinet, gitaar, zang), Theo Nijenhuis (gitaar) en Arnold Slagter (theekistbas, basgitaar), veranderde de naam korte tijd later in The Provocation, een beatgroep die het presteerde om op Koninginnedag 1966 op Paleis Soestdijk tijdens het defilé voor de koninklijke familie op te treden.

Na de naamsverandering naar (Sweet OK) Super Sister – met de nieuwe groepsleden Rob Douw (trompet, tuba, babypiano, zang, voordracht), Ron van Eck (basgitaar, zang) en Sacha van Geest (dwarsfluit, percussie, zang) – en de psychedelische jaren in Provadya?-clubs, met sacrale manifestaties en ‘lichtsjoos’, kreeg Supersister in 1970 als viermansformatie bij muziekliefhebbers bekendheid door het optreden op het Holland Pop Festival in Rotterdam en door de radiohit ‘She Was Naked’.

De gehele ontwikkeling en alle successen van Supersister vanaf midden jaren zestig worden in de biografie uitgebreid beschreven aan de hand van uitvoerige archiefresearch, gesprekken met tientallen betrokkenen in de directe en minder directe nabijheid van de groep én last but not least door Robert Jan Stips persoonlijk opgeschreven herinneringen en toelichtingen.

Ook kom je bekende en onbekende feiten te weten over de solocarrières van de bandleden, de reünie van Supersister in 2000-2001, het wegvallen van Sacha en Ron, en de hartverwarmende drive van Robert Jan om de muziek van zijn eerste band levend te houden — tot op de dag van vandaag, en met veel enthousiasme en vakmanschap ondersteund door alle musici van het Supersister Projekt.

Supersister biografie: Looking Back, Naked, afbeeldingen: zwart-wit, aantal pagina’s: ca. 600, taal: Nederlands, formaat: 17 × 24 × ca. 4 cm, prijs: € 29,99 + € 7,50 verzend- en verpakkingskosten

Let op!
Looking Back, Naked zal niet via bol.com en de boekhandel te koop zijn. Na het verstrijken van de pre-orderperiode (dus per 1 november 2020) kan de biografie ook via de Supersister.nl webshop besteld worden. Na publicatie is de biografie ook via enkele andere resellers verkrijgbaar (en zal ook bij optredens van Robert Jan en Nits te koop zijn).

Bij de eerste 450 boeken werd als extra een bijpassende cd meegestuurd.
De cd is na verschijning te koop in de webshop van Supersister.

BESTELLEN BOEK: HIER

SUPERSISTER WEBSHOP: HIER